Cseperedő Játszóház

Cseperedő Képességfejlesztő Játszóházunk célja a gyermekek legoptimálisabb fejlődésének támogatása. Cikkeinkkel, összefoglalóinkkal megpróbáljuk segíteni a kisgyermekes családok mindennapjait.

Friss topikok

  • Intizar: @Cyr: a) Miért jelentene lényegi rálátást? Egy darab egyéni tapasztalat. c) Iskolába jár, itthon. ... (2012.06.16. 20:00) Waldorf-madarak

Életképek a Cseperedőben

Ringasd el magad - korai fejlesztés bölcsővel

2012.06.10. 10:17 - Cseperedő Játszóház

Címkék: fejlesztés

Manapság talán már nem olyan nagy divat, ám a korai fejlesztésben igen nagy szerep jutott régebben nagyanyáink bölcsőjének. Kétségkívül tudhatott valamit a dédi: a lassú, ringató mozgás ugyanis elősegíti a gerincvelő-folyadék szabad áramlását, a testszövetek ellazulását, mely által hatékonyan befolyásolja az idegrendszer és az egyensúlyrendszer fejlődését.

A szövetek között fellépő stresszt feloldandó, a manapság méltán kedvelt kranioszakrális terápiához hasonló, ellazult hatást érhetünk el magunk is egy hintaszékben ringatózva.

S hogy nincs új a nap alatt, azt mi sem bizonyítja ékesebben, mint az alábbi kép, melyen egy 1700-as évekből való, míves kidolgozású bölcsőt láthattok. Rendkívül kecses, 2 in 1 darab, anyát és dedet egyszerre ringatja.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cseperedojatszohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr324573465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása