Cseperedő Játszóház

Cseperedő Képességfejlesztő Játszóházunk célja a gyermekek legoptimálisabb fejlődésének támogatása. Cikkeinkkel, összefoglalóinkkal megpróbáljuk segíteni a kisgyermekes családok mindennapjait.

Friss topikok

  • Intizar: @Cyr: a) Miért jelentene lényegi rálátást? Egy darab egyéni tapasztalat. c) Iskolába jár, itthon. ... (2012.06.16. 20:00) Waldorf-madarak

Életképek a Cseperedőben

Ajándékvásárlási ötletek

2011.09.12. 23:29 - Cseperedő Játszóház

Címkék: játék gyerekjátékok játékötletek


0-1 éves kor
* mozgásos játékok-hinták
* gimnasztikai labda, tüsi labda, labdafürdő
* forma egyeztetős játékok
* buborékfújó

1-2 éves kor
* bábok
* forma keresők
* keresd a párját játékok
* hangszerek
* gyurma
* ujjfesték

2-3 éves kor:
* montessori-játékok   
* egyszerűbb szín-dobókockás társas-játékok
* rajztábla
* mágneses tábla játékokkal

3-4 éves kor:
* pötyi játékok
* nagymozgásos játékkellékek:karikák, pálcák,trambulin
* babzsákok
* fűzős játékok

Mit kell tudni a babahordozásról?

2011.09.12. 23:11 - Cseperedő Játszóház

A babahordozás nem egy új keletű fogalom. Az ősi törzsi népeknél közismert  módja annak, hogy az anyuka babáját magán hordozva ellátja napi teendőit. Manapság ismét divatját éli a hordozás. Ismerkedjünk meg előnyeivel ayurvédikus szempontból is.

A baba megérkezésével a szülők legfontosabb feladata kialakítani babájukban a lét- és az érzelmi biztonságot. A létbiztonságot a babaösztönös szükségleteinek kielégítésével érheti el a szülő (a baba táplálása, a baba alvási szükségletének kielégítése, a légzés folyamata stb.), a babaérzelmi biztonságát a helyes minta és a félelemmentes tudatállapottal valósíthatja meg a szülő. A baba hordozása tulajdonképpen kettős szerepet tölt be: míg a mamatestközelsége fizikai biztonságérzetet nyújt a babának, közben a könnyebb és azonnali kapcsolattartás a babával a baba érzelmi biztonságát is támogatja.

Miért hordozzuk a babát?

Néhány gondolat a képességfejlesztésről

2011.09.12. 17:36 - Cseperedő Játszóház

Címkék: szülő gyermek fejlesztés fejlődési rendellenesség fejlesztőpedagógus

Sajnos általánossá vált, hogy a fejlesztés szó negatív felhangot kap, mivel akit fejlesztenek, annál a gyermeknél fejlődési rendellenességek, elmaradások vannak. 

Holott ez nem ad általánosításra okot.

Mit is foglal magába ez a mélyen gyökerező szó?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Induljunk ki abból, hogy mint minden élőlény, az ember is fejlődik, csak abban rejlik a különbség, hogy milyen külső tényezők hátráltatják, illetve mozdítják elő a fejlődés menetet. 

Start

2011.09.12. 17:32 - Cseperedő Játszóház

Címkék: játék családi képességfejlesztés játszóház gyermeknevelés napközi cseperedő

Sokat gondolkodtunk, hogy milyen formában működtessük blogunkat (napi történések elmesélése, vagy hasznos információk megosztása). Az utóbbi mellett döntöttünk.
Mivel Képességfejlesztőnk célja a gyermekek legoptimálisabb fejlődésének támogatása, cikkeinkkel, összefoglalóinkkal megpróbáljuk segíteni a gyermekes családok mindennapjait.

Bármilyen kérdés, kérés merül fel Önökben kérem jelezzék, megpróbálunk segíteni.
 
Igyekszünk minél többször hasznos cikkeket feltenni a gyermekek képességfejlesztéséről, neveléséről, és mindenről, ami csak egy szülőt érdekelhet.

 

 



süti beállítások módosítása